Massages

Massagetherapie

Vooraf vind er altijd een intake gesprek plaats.
Afhankelijk van jouw wensen en of klachten zullen we in overleg kijken welke behandeling het beste bij je past.

Holistische ontspanningsmassage

Mocht je puur voor een holistische ontspanningsmassage willen komen dan ben je ook van harte welkom.

Ook kan het zo zijn dat we vooraf eerst aandachtsoefeningen gaan doen. Bijvoorbeeld door samen naar de ademhaling te gaan kijken en hier mee aan de slag gaan.

Voor de meeste mensen is ademhalen iets heel vanzelfsprekends. Toch is ontspannen ademhalen voor sommigen een hele kunst. Want emoties en spanningen zijn vaak direct van invloed op het ademhalingsproces en daarmee op de gemoedstoestand.

Zwangerschapsmassage

Voor een zwangerschapsmassage ben je ook van harte welkom.

De massage zorgt voor een betere doorbloeding waardoor eventuele krampen en spierspanning verdwijnen. Zeker in de laatste weken van je zwangerschap is het heerlijk om even helemaal tot rust te komen en te ontspannen. Ook je kindje zal van deze ontspanning genieten. Een mooi contact moment voor jullie beiden.

Ik masseer vanaf de 15e week.

Massagetechnieken

Technieken die kunnen voorkomen in mijn massages zijn:

  • Rolfing: diepe weefsel massage.
  • Esalen: lange vloeiende effleurages over het gehele lichaam.
  • Pulsing: door pulsen van het lichaam in een speciaal op de persoon afgestemd ritme, wordt vanaf het eerste moment het lichaam in een stromende, golvende beweging gebracht. Door de ritmische bewegingen komt het lichaam al snel tot rust en gaat zich ontspannen. Pulsing sessies worden met kleding aan gegeven.
  • Lomi Lomi: is een massage techniek die haar oorsprong vindt in Hawaï en daar van generatie op generatie word doorgegeven. De massage wordt uitgevoerd in lange vloeiende bewegingen over de gehele lengte van het lichaam. Er wordt naast de handen voornamelijk met de onderarmen gemasseerd. De ritmische bewegingen zijn als een dans en kunnen vergeleken worden met de golven van de oceaan, die blokkades en spanningen in het lichaam wegspoelen.